Εργ. Τυποποίησης Ελιάς Καλαμών

Εργ. Τυποποίησης Ελιάς Καλαμών

Ο Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια στη θέση παραλία Σταμνάς εργοστάσιο τυποποίησης-συσκευασίας βρωσίμων ελαιών (καλαμών).

Η ελιά καλαμών, ο ευλογημένος αυτός καρπός της Ελληνικής γης, βρήκε στην »αιτωλική γη» τον ιδεώδη τόπο και τις άριστες συνθήκες για να αναπτύξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, την γεύση και την υφή που την έχουν κάνει παγκόσμια γνωστή. Εδώ και 4000 χρόνια, στη χώρα ανάμεσα στον Αχελώο και τον Εύηνο και στις πέραν αυτής χώρες της Ακαρνανίας και Ναυπακτίας, ,το ιερό δένδρο της ελιάς δίνει τους θρεπτικούς καρπούς του και το «χρυσό υγρό» το λάδι του. 6 εκατομμύρια δένδρα, 12 εκατομμύρια λίτρα λάδι και 13 εκατομμύρια κιλά βρώσιμες ελιές αποτελούν σήμερα τη βάση της οικονομίας της Αιτωλοακαρνανίας, της «Μεσοποταμίας» της Ελλάδας, της χώρας που γεννήθηκε η Αιτωλική Συμπολιτεία. Το δημοκρατικότερο ομοσπονδιακό πολίτευμα, ακόμα και αυτής της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που σήμα της είχε την Ελιά.

Με άριστες εδαφολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια της ελιάς , με ολοκληρομένες καλλιεργητικές μεθόδους και σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός εγγυάται άριστα προϊόντα όπως αυτά συνέβαλαν στην Μεσογειακή διατροφή για χιλιάδες χρόνια τώρα.

Τον Ιανουάριο του 2016 ολοκληρώθηκε επένδυση νέας γραμμής παραγωγής μικροσυσκευασίας, όπου επεξεργαζόμαστε τους καρπούς της ελιάς κάτω από αυστηρούς διατροφικού ελέγχους, ώστε να απολαμβάνετε πάντα την ίδια ποιότητα που διακρίνει τα προϊόντα μας.